KAYSERİ / DEVELİ - Hacı Kemal Kaman Ortaokulu

DEVELi'de Bir İlk Tübitak 4007-DEV Bilim Şenliği

Yürütücülüğünü okul müdürümüz Esra TAŞ'ın yapmış olduğu DEV Bilim Şenliği 28-29-30 Haziran 2021 tarihlerinde Develi Stadyumunda gerçekleştirilecektir.

Tüm halkımız davetlidir.

03-06-2021

PROJE HAKKINDA

• Develi'de ilk kez uygulanacak olan proje, TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, 2019-2020 çağrı döneminde desteklenmesine karar verilen 54 projeden biridir. Çağrı dönemi içerisinde Kayseri'de desteklenen tek Bilim Şenliğidir.

• Proje bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılmasını sağlayarak, olay ve olguların anlaşılmasında bilimsel ve teknolojik bakış açısının gelişimi, bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin planlanan atölyeler yoluyla katılımcılara aktarılmasını amaçlamaktadır.

• Atölye, bilimsel söyleşi, gösteri deneyleri, sergi, oryantiring, planetaryum, gök yüzü gözlemlerinin yanı sıra bilim gösterileri sayesinde katılımcıların bilimsel merak ve farkındalıklarının artması sağlanacaktır.

• Proje içerisinde her yaş grubundan katılımcının bilimsel merak ve farkındalığının artmasına yönelik deneyimler yaşaması sağlanacaktır.

• TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde hazırlanan ve Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Develi Kaymakamlığı, Develi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Develi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Develi Belediyesi, Hacı Kemal Kaman İlk/Ortaokulu, Kayseri Bilim Merkezi, ADİL İnşaat&Yapı Mareket, Büyükkılıç Kitap Kırtasiye'nin kıymetli destekleri ile gerçekleştirilecek olan proje, 28-29-30 Haziran 2021 tarihlerinde Develi Stadyumunda  düzenlenecektir.

Yayın: 03.06.2021 - Güncelleme: 10.06.2021 11:57 - Görüntülenme: 449