KAYSERİ / DEVELİ - Hacı Kemal Kaman Ortaokulu

Haz

Yürütücülüğünü okul müdürümüz Esra TAŞ'ın yapmış olduğu DEV Bilim Şenliği 28-29-30 Haziran 2021 tarihlerinde Develi Stadyumunda gerçekleştirilecektir.

Tüm halkımız davetlidir.

Mrt

Ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası önemli  sağlık sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol, uyuşturucu maddelerle mücadeleyi içermektedir.
Ülkemizde, ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale gelmiştir. Sigara ve alkol; sağlımıza zararlarının yanında, kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir.
Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığımızın ALO 171 numaralı sigarayı bırakma danışma hattını arayabilirler. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniklerimize bekleriz.
 Tüm halkımızın uyuşturucu, alkol, sigara, bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyoruz.

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” imzalanmış, söz konusu protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okullardan, denetim sonucunda 100 puan üzerinden, 90 ve üzeri puan alan okullara, iki yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen "Sertifika", “Beyaz Bayrak” ve “Prinç Levha”  verilmektedir.

Hacı Kemal Kaman İlkokulu/Ortaokulu bu şartları sağlayarak Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Okul müdürümüz Esra TAŞ ve sınıf öğretmenlerimizden Hatice SIRAKAYA, Kayseri’de düzenlenen törene katılarak Kayseri Valimiz Sayın Süleyman Kamçı’dan Beyaz Bayrak, Sertifika ve Prinç Levhalarını teslim aldılar.

Okulumuzun temizliğini gerçekleştiren Erdal EKEN´e emekleri ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi işbirliği ile İklim Eylem Haftası kapsamında okulumuzda ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.

19 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencileri ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içinde büyüttüğümüz meşe palamutlarımız birer fidana dönüştü!

Bu fidanlarımızı öğrencilerimizle birlikte, Haziran ayında köyümüzün tepesinde bulunan ağaçlandırma bölgesine diktik. Şimdi hepimizin bir ağacı var...

Ekm

26 Mayıs 2017 tarihinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızda Fen B.,Matematik,Türkçe,Din K. ve A.Bilgisi,Sosyal B. alanlarında çalışılan çeşitli projeler sunuldu.  Belediye Başkanımız Sayın Mehmet CABBAR, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali ARSLAN, Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Hüseyin GÜNDÜZ, Eğitim Bir-Sen Develi temsilcisi Sayın Kadir YAĞLIOĞLU, Çöten Derneği temsilcileri,ilçemizde bulunan çeşitli okullarımızın kıymetli müdürleri,kıymetli Çöten Mahallesi sakinlerinin kaılımıyla gerçekleşen Bilim Fuarımız öğrencilerimizin eğlenerek öğrendiği bir şenlik havasında gerçekleşmiştir.TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği´nde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bize bu güzel günü yaşattıkları için teşekkür ederiz.

May

05-06-07 Mayıs 2017 tarihlerinde okulumuz 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla güzelliklerle dolu Bursa-Çanakkale gezimizi gerçekleştirdik.